Na adventnem koncertu v St. Stefanu v Avstriji

?

27. 11. 2015, St. Stefan ob Steinz

Mladinski pevski zbor Osnovne šole Starše se je tudi letos udeležil dobrodelnega koncerta Licht ins Dunkel v St. Stefanu pri Steinzu, kjer so naši učenci pod vodstvom zborovodkinje Natalije Kustec in ob spremljavi pianista Otmarja Plavčaka navdušili vso publiko v njihovi prepolni cerkvi.

Na koncertu so poleg našega zbora nastopili še zbori Neue Mittelschule St. Stefan “Smiling Voxx”, pevski zbor uršulink iz Gradca ter šolski pevski zbor iz Donje Voće.

Pobudnik in glavni organizator koncerta je bil Bruno Mader. V St. Stefanu so vse nastopajoče otroke v prijetnem vzdušju pogostili v tamkajšnji šoli. Gostje pa smo medtem v središču kraja obiskali »Kristkindlmarkt«.

Koncert v cerkvi je zaključil naš pevski zbor, ki so se mu za njihov odličen nastop s stoječim aplavzom zahvalili vsi poslušalci v cerkvi.

Po koncertu je sledilo druženje s pogostitvijo vseh nastopajočih v šoli, katerim so se pridružili še obiskovalci, povabljenci in organizatorji koncerta. V mednarodnem smislu so zaigrali harmonika, kitara in tolkala, nekateri so se celo zavrteli.

Učenci našega pevskega zbora so na nastopu zelo uživali ter so se kljub napornemu in dolgemu dnevu polni lepih vtisov dobre volje vračali domov.

Čestitke vsem učencem, zborovodkinji in pianistu za odličen nastop.

Ravnatelj, Franc Kekec

Učinkovita komunikacija staršev z otrokom skozi razvoj

Spoštovani starši!

Vabimo Vas, da se nam v sredo, 2. 12. 2015, ob 17. uri pridružite na drugem starševskem večeru, ki bo v jedilnici OŠ Starše.

V različnih razvojnih obdobjih se moramo starši odzivati na različne otrokove razvojne potrebe. Kdaj naj kaznujemo? Koliko naj omejujemo? Kako odločno naj uveljavljamo svojo avtoriteto? Kako se spopadamo z otrokovo trmo ali uporništvom? Kako se rešimo nenehnega pregovarjanja? Kako naj prilagajamo pravila, če imamo različno stare otroke? Kaj pomeni imeti učinkovit stik z otrokom?

Predavatelja Leonida in dr. Albert Mrgole bosta na konkretnih zgodbah in primerih pokazala, kako ohraniti stik z otroki v težkih situacijah.

Pred predavanjem, ob 16.30, Vas vabimo na novoletni bazar, po njem na govorilno uro z razredniki.

Ravnatelj, Franc Kekec

Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo

Radio Tednik – Ptuj želi, 1. 12. 2015, na naši šoli izvesti prireditev  Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo. Na njej naj bi sodelovalo 6 učencev od 1. do 5. razreda in 6 učencev od 6. do 9. razreda. Po en učenec iz vsake skupine se bo udeležil polfinala v Kidričevem, finalna prireditev pa bo na Ptuju. Trije najuspešnejši tekmovalci bodo nastopili na tradicionalni »Orfejčkovi paradi«. Glasbeni preizkus nastopajočih bosta izvedli Natalija Kustec in Klavdija Kocjan. Prijave zbira koordinator prireditve v šoli, Sašo Hovnik. Več o sami prireditvi si preberite na spletnih straneh Radia Tednik Ptuj, nabor pesmi, med katerimi lahko izbirate je tukaj.

Stran 1 od 3123

Zahvala

Učenci OŠ Starše so nekaj dni pred pričetkom jesenskih  počitnic pridno sodelovali v zbiralni akciji otroških oblačil in igrač za begunske otroke. Zbrali smo veliko stvari, jih odpeljali na RK Maribor, ki jih je posredoval naprej v begunske centre.   Hvala vsem... več...

eRačun za plačilo storitev

Spoštovani starši! Na šoli smo vam pripravili možnost, da lahko mesečne položnice plačujete z uporabo eRačuna. Podlaga za to storitev predstavlja Zakon o opravljanju plačilnih storitev za proračunske uporabnike (ZOPSPU). Zakon dovoljuje, da je prejemnik eRačuna lahko... več...
Stran 1 od 1112345...10...Zadnja »